Επίσκεψη στο Workshop Φιλοσοφίας “Από τον Σωκράτη στην Τεχνητή Νοημοσύνη”

Στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων Μαθηματικά και Φιλοσοφία, οι μαθητές του Λυκείου Αρμενίου παρακολούθησαν το workshop φιλοσοφίας  με θέμα «Από τον Σωκράτη στην Τεχνητή Νοημοσύνη» που διοργανώθηκε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Υπεύθυνη του προγράμματος ήταν η μαθηματικός κ. Μαρία Σαμπάνη, που διδάσκει και στο τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας . Οι μαθητές  στη διάρκεια του σεμιναρίου,  παρακολούθησαν φιλοσοφική ανάλυση  του Δρ. Γεώργιου Χατζηβασιλείου  αναφορικά με τα  πορτρέτα του Σωκράτη και του Αριστοτέλη  και χρησιμοποίησαν καλές πρακτικές μάθησης μέσω  θεατρικών  παιχνιδιών φιλοσοφικής αλληλεπίδρασης (mind games).  Με την ολοκλήρωση του φιλοσοφικού σεμιναρίου αποκόμισαν πολλά και πολυεπίπεδα οφέλη.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας τεσσάρων σχολικών μονάδων (Γυμνασιο Λ.Τ. Αρμενίου, 14ο ΓΕΛ Λάρισας, 1ο ΓΕΛ Κατερίνης, Λύκειο Λιτοχώρου) που εργάστηκαν όλη τη χρονιά με διαδικτυακές συναντήσεις εκπαιδευτικών και μαθητών με θεματολογία τη σχέση Μαθηματικών και Φιλοσοφίας.

Posted in Επισκέψεις.